Er dette enden på SEO som vi kender det?

Vil organisk SEO dø?

Alting har en ende, og der er intet, der varer evigt - gælder det virkelig også for organisk SEO?
Det er ikke til at spå om, hvad fremtiden vil bringe, men de konstante optimeringer fra Google tyder på, at organisk SEO vil få mindre betydning i fremtidens søgeresultater.
Grundet en ny maskinindlæring til søgemaskiner vil der være begrænset ledig plads til organiske søgninger, og det kommer til at påvirke de organiske placeringer gevaldigt.

Hvad er Voice Searcher?

Det er især den iøjefaldende funktion, der hedder ”Voice Searcher”, der er synderen i dette SEO-drama/denne SEO-problematik.
Voice Searcher – også kaldet stemmesøgning er, hvor du indtaler din søgning til din enhed i stedet for at skrive den. Derfor vil søgefraserne være anderledes fra det, vi søgemaskineoptimerer ud fra i dag.

Søgeord vil blive til sætninger og hele formuleringer, fremfor at være så kortfattede og præcise, som vi kender det i dag. Formålet med stemmesøgning er, at du vil få dit svar på din søgning i form af lydrespons. Du kan betragte det som en personlig assistent, der finder lige nøjagtig det, du beder om ud fra stemmebaserede kommandoer.
Din kommende personlige assistent finder du på ’voice-first enheder’ som for eksempel din smartphone, iPad og laptop. De mobile enheder er altså ved at overtage det fysiske skrivebord.

Hvad vil stemmesøgning betyde for den organiske SEO?

Stemmesøgning forventes at blive lettere, mere almindeligt og mere intuitivt, end det er på nuværende tidspunkt. Det bliver mere effektivt, at bruge stemmesøgning.
Årsagerne til den stigende opmærksomhed kan begrundes med den travle hverdag, som forbrugerne ofte har i dag. Med stemmesøgning er det hurtigere at søge og få svar, du kan få det på farten, mens du for eksempel kører bil eller laver mad. Det er samtidigt også ideelt for dig, der gerne vil undgå at formulere dig på skrift eller for dig, der helst vil undgå at besøge et website. Det kan enten være fordi, du har svært ved at skrive eller at du har for store fingre til det smalle og sammenpressede smartphone-tastatur.

Selvom stemmesøgning vil blive mere udbredt, er det måske svært at forestille sig, at det vil erstatte tastaturer helt, især fordi der er vise miljøer og situationer, hvor det vil være særdeles upassende at sige sin søgning højt.

Men så længe søgemåden ser ud til fortsat at vinde popularitet, vil dette sikkert også blive mere almindeligt med tiden. Kan du se problemet for organisk SEO i denne sammenhæng? Præcis.

Stemmesøgning gør organisk SEO overflødig, idet du som bruger ikke vil kunne se søgeresultaterne, hvor SEO-optimerede hjemmesider ligger og kæmper om topplaceringerne. Derfor vil søgeord, som vi kender dem i dag, formentlig også ændre sig til at være hele sætninger, da det vil være præget af talesprog. Derfor skal du være opmærksom på udviklingen af Voice Searcher og effekten heraf.

Kontakt mig allerede i dag på tlf.: +45 60 56 34 95
eller på mail: kl@lionlab.dk, hvis du har spørgsmål.

Hvordan har vi hjulpet andre?

Se vores cases og hvordan vi kan hjælpe dig