Hvordan udnytter du algoritmerne bedst muligt

Når teknologien udvikler sig, gør de markedsføringsplatforme, som vores virksomheder er afhængige af, det også.

Google, Meta (Facebook), Pinterest og andre bruger maskinlæring i deres produkter mere end nogensinde. Derfor skal vores brug af platformene udvikle sig i sammen med disse ændringer.

Processer har indgange og udgange, hvor alt det sjove sker mellem de to.

Hvis vi betragter en markedsføringsplatform (f.eks. Google Ads) som et system, er input dit kreative indhold, mens output er dit data.

Lad os visualisere det som trekanter, hvor størrelsen på hver trekant afspejler vigtigheden af ​​hver 'ting'.

Traditionelt set har Google Ads for været sådan her for virksomheder.

Og mere eller mindre sådan her for og digitale marketing bureauer

Før vi går i dybden med, hvordan betydningen af disse tre sammenkædede enkeltdele ændrer sig, så lad os først definere, hvad vi mener med hver enkelt.

Når vi taler om content, definerer vi det som alt det, du fylder platformen med.

Din annoncetekst og bannerannoncer selvfølgelig, men også din hjemmeside, landing pages, videoer på Youtube og endda selve varen, du tilbyder.

Data er alt, der kommer ud af platformen. Det vi bruger til at optimere og måle præstationen af ​​vores annoncekampagner. Leads, salg, Google Analytics-data, indtægter osv.

Platform er det sted, hvor vi bygger, administrerer og optimerer annoncerne selv.

Hvordan optimering så ud tidligere?

Før algoritmernes overtagelse blev data brugt af os mennesker (kommunikatører, marketingskonsulenter osv.) til at afgøre, hvilket content der "virkede", og hvilket der ikke gjorde.

Vi tog dataene, og det hjalp os med at optimere. Så lagde mennesker deres kreativitet til. Vi uploadede det til maskinen igen, og vi gentog processen igen og igen.

Udfra dette havde vi samtaler som "annoncerne med sorte baggrunde er 150% bedre end dem med hvide, så lad os gøre mere af det!".. eller… “Videoer med 'Spar nu'-teksten skaber en bedre 90-dages tilbagevenden, giv mig 3 forskellige variationer af det!”

Sådan er det ikke helt mere.

Nu bliver alle dataene levereret direkte til Platformen, og algoritmerne træffer øjeblikkelige beslutninger om, hvilken annonce der skal vises for hvem, og hvor meget der skal betales/bydes for hver enkelt visning.

Og lad os ikke glemme alle de andre data, som Google og de andre platforme ved om den person, der søger, klikker eller ser! Det indgår også direkte i maskinen.

Hvad er konsekvensen af det hele?

Den feedback-løkke er blevet forkortet fra uger til millisekunder.

Det betyder, at data nu er lige så vigtig som content og platform – hvis ikke mere!

Nu er tiden inde til at udnytte data.

Vi håber, at det ikke lyder helt fremmed for dig, og at du kan nikke genkendende til scenariet. Du ved, at før platformen viser din annonce (ved at give den de rigtige data), vil din potentielle kunde aldrig få mulighed for at se annoncen!

Men alligvel.. så er data ofte en eftertanke i de fleste små og mellemstore virksomheder.

Det skal ændres.

I en verden, hvor maskinen bestemmer, hvilke annoncer der skal vises, hvad prisen skal være på visningerne og hvordan den optimerer dem… har kvaliteten af data, som fodres til maskinen, aldrig været vigtigere!

Så hvad kan du gøre i dag? Stil de rigtige spørgsmål!

Hvad kan du gøre, kontrollere eller ændre i dag for at give dig de bedste muligheder for at slå dine konkurrenter i annonceauktionerne?

Den største og bedste ting, du kan gøre, er at stille de rigtige spørgsmål til din data. AI & Machine Learning bliver ved at blive bedre og bedre til at give dig korrekte forudsigelser.

Forudsigelser er svar. Hurtigere, billigere og mere præcise svar end noget menneske kan. I platformens terminologi er "svar", hvor meget man skal byde på hver annonceklik.

Som det menneskelige komponent i den digitale marketingsligning er det dit job at stille de rigtige spørgsmål!

For at opnå virksomhedsmæssige mål skal du på platformens vilkår indstille det ‘rigtige’ mål.

Så vid, hvordan de resultater, du tager dig af (overskud?), ændrer sig, når målene ændres.

F.eks. vil maskinen, hvis du 'beder' den om at give dig en ROAS 20 på dine Performance Max-annoncer, sandsynligvis gøre det (med nok tid / penge / data). Men volumen af ​​salg ved dette høje niveau af lønsomhed er sandsynligvis lavt og samlede fortjeneste (mens høj pr. Salg) vil være lav med tanke på det lille antal transaktioner.

Sigter du mod en ROAS 2 , vil du få flere salg end dit lagerteam kan håndtere. Men du vil miste penge hurtigt.

Strategien er at sætte det 'rigtige' mål, der optimerer, hvad der er vigtigt for dig og dine forretningsmål.

Det kan være at maksimere 90-dages tilbagebetaling fra annoncer eller at maksimere antallet af break-even-salg.

Dit job er at eksperimentere. Leg med maskinen. Og få det bedste resultat.

Nogle andre taktikker, du kan rulle ud i dag…

Giv maskinen så mange relevante data som muligt.

Hvis du har en hjemmeside, der skal generere leads, og selve salget ikke sker i dage eller uger efter, at nogen har udfyldt formularen, skrevet den første mail eller ringet, så skal du sørge for, at du bruger 'offline konverteringssporing' til at sende yderligere data tilbage til annonceplatformen om, hvilke leads der har bevæget sig hele vejen ned gennem salgstragten til et bekræftet salg.

Dette vil guide maskinen til ikke kun at få 'flere af de gode & mindre af de dårlige' kundeemner, men også byde det rigtige beløb for de kundeemner baseret på de resultater, du angiver som vigtige for dig.

Brug platformsindbygget konverteringssporing i stedet for at stole 100% på Google Analytics. Ingen er 100% præcise, men platformen vil træffe sine (realtids) beslutninger baseret på data, der ligger til rådighed inde i platformen. Så det er et vigtigt skridt at sikre, at platformsdata er til rådighed.

Mens vi er på emnet Analytics, skal du sørge for at skifte fra Universal Analytics til Google Analytics 4 hurtigst muligt, hvis du ikke allerede har gjort det. Læs vores post om at skifte til den helt lovlige server side tracking her.

Fremtiden for Google Ads (og andre platforme)

I det ovenstående trekløver, ser vi vigtigheden af ’Platformen’ aftage over tid.

De to andre poler - content og data - vil være meget vigtige at fokusere på . Kvaliteten af begge to vil være det, som adskiller dig fra konkurrenterne. Og selvom vi før har gjort opmærksom på vigtigheden af godt indhold, så har kvaliteten af data aldrig været vigtigere.

Hvis du ikke også prioriterer at indsamle, rense, analysere og bruge dine data, så betyder al den kreative indsats ikke noget, fordi maskinen ikke har de data, den skal bruge for at vide, hvornår den skal vise dine annoncer, til hvem eller for hvor meget.

Tiden til at starte er nu.

Brug for hjælp? Kontakt os, og lad os snakke om, hvordan du kan forbedre brugen af data i dine annoncekampagner.

Hvordan har vi hjulpet andre?

Se vores cases og hvordan vi kan hjælpe dig